Přeskočit na hlavní obsah

Jak vyléčit mykózu?

Mykóza je zánětlivé onemocnění. Jejím původcem bývá přibližně v 80 % případů houba Candida alnicans. Mnoho žen by si přálo, aby tento mikroskopický tvor vyhynul, ale zatím se mu u nás bohužel daří dobře. 

Důvodů, proč tuto houbu ženy nenávidí, je to, že způsobuje silné a nesnesitelné svědění, zapáchající výtok, který připomíná tvaroh, otok a zarudnutí rodidel, nepříjemné pocity a bolest při pohlavním styku, pálení při močení.

Co nám způsobuje problémy

Tento typ infekce postihne jednou za život přibližně 75 % žen. U více než poloviny žen se infekce i zopakuje. Mykózu mohou mít i muži, dokonce se můžeme navzájem nakazit při pohlavním styku. Příčin vzniku je ale několik. 

Mykózu můžete dostat

  • v chlorovaných bazénech
  • po užívání antibiotik (narušují správné pH v pochvě)
  • při nadměrné konzumaci cukru
  • z nošení nevhodného spodního prádla (nebavlněné spodní prádlo, mokré plavky, těsné kalhoty)
  • při problémech s imunitou
  • při nesprávné hygieně
  • při nadměrném stresu.

Jak léčit mykózu

Lékařským řešením jsou vaginální krémy nebo čípky, případně je nasazena perorální léčba v podobě. Ale z praxe každá žena ví, že primárně je potřeba cílit celkově napříčiny a nejvíce funguje změna stravy a vyvarování se podmínek pro vznik mykóz. Doporučujeme si nastudovat Dietu proti kvasinkám.

Dále je důležité je dodržovat správnou hygienu a nepoužívat deodoranty či emulze, které poškodí kyselé prostředí pochvy. Při intimních problémech vám pomohou anionové vložky.

Během mykózy používejte intimky nebo vložky z přírodních materiálů. Vložky Gentle Day jsou eco produkty a obsahují i anionový pásek, který působením tepla vytváří infračervené vlny. Infračervené teplo je známé svými pozitivními účinky na zdraví. Gentle Day produkty eliminují počet bakterií, a tím vám pomohou zbavit se problémů dříve. Doporučujeme je nosit i preventivně.